Wie zijn we

Salatiga Zending bestaat sinds 1890 en geeft de boodschap van Gods genade en liefde door op Midden-Java in Indonesië door concrete hulp.

 

Salatiga Zending is actief met veel verschillende projecten op Midden-Java en is genoemd naar het dorpje Salatiga, de plaats op Midden-Java waar het in 1855 allemaal begonnen is. Toen werden in Salatiga de eerste christenen gedoopt. Eerder begon het zendingswerk in 1851 in Ambarawa op Java. In 1890 werd in Utrecht de 'Vereniging tot ondersteuning van de zendelingen der Salatiga Zending op Java' opgericht. Deze vereniging is sinds 1990 voortgezet onder de naam Stichting  Salatiga Zending, vrienden van de GKJTU. GKJTU  is de afkorting van:  Gereja Kristen Jawah Tengah Utara, Protestantse kerk uit Midden-Java ten Noorden.

 

De tekst '[...] want Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht' uit 2 Korinthe 12 was leidend voor mevrouw Le Jolle (alias Van Vollenhove), pionier van Salatiga Zending.

 

Nog steeds is hulp nodig. Met name in de bergdorpjes rondom het dorpje Salatiga, waar mensen geen gas, water en elektriciteit hebben, geen geld voor onderwijs en gezondheidszorg.  Nog steeds geldt de tekst voor Salatiga Zending 'Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht'.


Hoe organiseren we dat

In Salatiga is de organisatie Stichting Sion gehuisvest. Sion zorgt ervoor dat de projecten van Salatiga Zending uitgevoerd worden: sponsorkinderen, medische hulp, basisscholen, middelbare school, internaten, ouderenzorg, biogas, biologisch boeren, microkredieten, motorfietsprojecten, radio, Umoja. Al deze projecten worden gecoördineerd door de medewerkers van Sion. De medewerkers van Sion zijn vrijwel allemaal Javanen die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens.


Historie

In onderstaande documenten leest u alles over de geschiedenis van Stichting Salatiga Zending.


Download
De Moeder van Salatiga Zending (Tjeerd Oenema)
De Moeder van Salatiga Zending (Tjeerd O
Adobe Acrobat document 475.1 KB
Download
Gods kracht in zwakheid volbracht -of- het ontstaan van Salatiga Zending
Gods kracht in zwakheid volbracht of het
Adobe Acrobat document 6.7 MB
Download
Leven van mevrouw Le Jolle (alias mevr. Van Vollenhoven), pionier Salatiga Zending
Leven mevrouw Le Jolle (alias mevr. Van
Adobe Acrobat document 944.5 KB
Download
Overzicht van het ontstaan en de ontwikkeling van Salatiga Zending
Overzicht van het ontstaan en de ontwikk
Adobe Acrobat document 6.6 MB